Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp s tvarohem z domácí pekárny

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do domácí pekárny vlijeme 1,25 l mléka, přidáme 200 g rýže, 1 vanilkový cukr a špetku soli. Zapneme program Džem Po skončení programu dáme rýžovou kaši ještě na 10 minut na program Pečení. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme 30 g změklého másla, tvaroh, vanilkový cukr, 50 g moučkového cukru a dle potřeby 1-2 lžíce mléka na rozředění. Ručním elektrickým šlehačem vyšleháme 70 g másla, 4 žloutky a 120 g moučkového cukru. Přimícháme vychladlou rýžovou kaši, citrónovou kůru a rozinky. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze 4 bílků. Zapékací formu vymažeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem. Do formy navrstvíme polovinu rýžové kaše, tvarohovou náplň, kompotované ovoce a navrch druhou polovinu kaše. Pečeme na 170°C asi 45 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |10. ledna 2015
Zajimavé .... Odpovědět
lindi |22. února 2014
Zajímavý nápad - dělat to v pekárně. Vyzkouším! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!