Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp s uzeným masem a sýrem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži uvaříme, scedíme a necháme okapat. Zeleninu omyjeme,mrkev nakrájíme podélně na dílky, cibulku na kolečka.Uzené maso pokrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Uzené maso s jarní cibulkou důkladně promícháme s vařenou rýží.Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Polovinu rýže s uzeným masem a cibulkou vložíme do formy, uhladíme, poklademe připravenými proužky mrkve a zakryjeme zbytkem rýže. Povrch opět uhladíme. V misce rozšleháme mléko s vejci, přidáme 150g strouhaného sýra a mletou papriku,dle chuti osolíme a touto směsí zalijeme rýži. Vložíme do trouby předehřáté na asi 180°C a necháme péct. Po 10-ti minutách přikryjeme formu alobalem a dále pečeme. Po 15-ti minutách povrch nákypu posypeme zbytkem strouhaného sýra a dopečeme dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

veronika.fajlova|16. ledna 2014
udělám změnu, díky :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!