140g čokolády nalámeme na kousky a za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s moučkovým cukrem dohladka a postupně po jednom přidáváme žloutky. Nakonec přimícháme vychladlou čokoládu a dužinu vyškrabanou z vanilkového lusku. Bílky vyšleháme se 140g krupicového cukru na tuhý sníh a postupně ho zlehka vmícháme do čokoládové směsi. Pak po částech přisypáváme polohrubou mouku. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalejeme do ní těsto. Pečeme asi 15 minut při 200°, pak teplotu snížíme na 175°a ještě asi 40 minut dopečeme. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout, pak vyklopíme na mřížku. Korpus rozkrojíme na 2 pláty, meruňkový džem nalejeme společně s rumem do kastrolku a pozvolna přivedeme za stálého míchání k varu. Povaříme pár minut, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Ještě teplou směsí potřeme spodní část korpusu. Přiklopíme horní díl a namažeme i celý povrch a strany dortu. Necháme dobře zaschnout a připravíme si polevu: 200g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím svaříme 200g krupicového cukru se 120 ml vody a asi 5 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout a pak přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Polevou přelejeme celý dort a dobře ji uhladíme horkým nožem. Dort dáme do chladničky, aby poleva dobře ztuhla. Podává se s pořádným kopcem šlehačky, ale nemusí být.