Staňte se našimi fanoušky na:

Sacher dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

140g čokolády nalámeme na kousky a za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s moučkovým cukrem dohladka a postupně po jednom přidáváme žloutky. Nakonec přimícháme vychladlou čokoládu a dužinu vyškrabanou z vanilkového lusku. Bílky vyšleháme se 140g krupicového cukru na tuhý sníh a postupně ho zlehka vmícháme do čokoládové směsi. Pak po částech přisypáváme polohrubou mouku. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalejeme do ní těsto. Pečeme asi 15 minut při 200°, pak teplotu snížíme na 175°a ještě asi 40 minut dopečeme. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout, pak vyklopíme na mřížku. Korpus rozkrojíme na 2 pláty, meruňkový džem nalejeme společně s rumem do kastrolku a pozvolna přivedeme za stálého míchání k varu. Povaříme pár minut, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Ještě teplou směsí potřeme spodní část korpusu. Přiklopíme horní díl a namažeme i celý povrch a strany dortu. Necháme dobře zaschnout a připravíme si polevu: 200g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím svaříme 200g krupicového cukru se 120 ml vody a asi 5 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout a pak přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Polevou přelejeme celý dort a dobře ji uhladíme horkým nožem. Dort dáme do chladničky, aby poleva dobře ztuhla. Podává se s pořádným kopcem šlehačky, ale nemusí být.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |3. června 2013
super Odpovědět
J |3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Michi |3. června 2013
like Odpovědět
Mona22 |3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |3. června 2013
dobrota Odpovědět
Aggie|3. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!