Rýži promyjte, namočte ji na 15 až 20 minut do studené vody a nechte ji osychat. Panýr prohněťte do měkka a vyválejte z něho malé kuličky nebo ho slisujte a nakrájejte na kostky. Tyto sýrové kuličky nebo kostky smažte ve velké vrstvě oleje, dokud úplně nezhnědnou. Nechte je okapat. Ve vroucím mléce rozpusťte šafrán a cukr a přidejte rozinky a smažené sýrové kuličky, aby nasákly. Ve velkém hrnci rozpusťte na středním plameni polévkovou lžíci másla a za stálého míchání smažte rýži asi 3 minuty. Když jsou zrnka světle osmahnutá, přidejte do rýže vodu se solí, přiveďte k varu a přikryté vařte při velmi nízké teplotě. Po 10 minutách zdvihněte pokličku a jemně přilejte šafránové mléko (sýrové kuličky odložte stranou), ořechy a rozinky. Dávejte pozor, abyste neporušili zrnka rýže. Opět přikryjte a vařte dalších 10 minut, nebo tak dlouho, dokud rýže není zcela uvařená. Potom odkryjte pokličku a zbytek vody nechte odpařovat dalším vařením po dobu 2 až 3 minut. Nakonec rýži obložte máslem a jemně zamíchejte vidličkou. Podávejte horké, ozdobené sýrovými kuličkami.