Staňte se našimi fanoušky na:

Šafránové mandle

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Šafrán necháme "táhnout" ve 100 ml horké vody. Mandle dáme do hluboké misky, zalijeme šafránovou vodou a citronovou šťávou, promícháme - mandle musí být ponořené. Necháme odstát asi 2 hodiny, přitom občas promícháme. Mandle vyndáme z nálevu a necháme okapat, pak je osušíme, rozprostřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 180°C. Promícháme v misce s olivovým olejem a solí, necháme vychladnout a můžeme podávat. Vydrží až 3 dny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!