Staňte se našimi fanoušky na:

Šafránové risotto s mascarpone

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje, asi 30g másla, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit, trochu osolíme. Přidáme rýži, zmírníme oheň a asi 2 minuty rýži pražíme, přilijeme víno a postupně pomalu přiléváme teplý vývar (pokaždé když se předešlá dávka do rýže vstřebá), stále mícháme a až se všechen vstřebá opepříme, vaření trvá asi 18 minut. 2-3 minuty před koncem přidáme sáček mletého šafránu, pak přidáme mascarpone, bylinky (petržel, pažitku apod.) a promícháme. Na zjemnění přidáme zbytek másla, promícháme a odstavíme, přidáme strouhaný sýr. Risotto je uvařeno al dente - uvnitř je rýže tvrdší, svrchu krémová.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!