Staňte se našimi fanoušky na:

Šafránové rizoto se slávkami

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Šafrán smícháme se třemi lžícemi horké vody a necháme 5 minut odležet. Poté přidáme změklé máslo a vidličkou vyšleháme. 2) Slávky namočíme na pár minut ve vodě, slijeme, odstraníme vousy, zalijeme vínem a dáme vařit. 3) Po 5-6 minutách by se slávky měly začít otvírat. Jsou hotové, vyjmeme je z vývaru. 4) Vývar přecedíme, zředíme 500 ml vody a udržujeme horky. 5) Na oleji restujeme nasekané šalotky, přidáme česnek na plátky a polovinu nasekané petrželky. 6) Po chvíli přidáme rýži a restujeme tak 3 minuty. 7) Zalijeme trochou vývaru a vaříme. Doplňujeme vývar po naběračkách. Vaření trvá tak 20 minut. 8) Do ještě horké rýže přidáme šafránové máslo. 9) Rozdělíme na talíře, přidáme slávky a nastrouhanou citronovou kůru. 10) Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
SUPER Odpovědět
objev |16. června 2015
Pokud máme máslo málo změklé, můžeme ho v mističce posadit do horké vody, aby povolilo. Odpovědět
objev |16. června 2015
Důležité je mít pravý šafrát, takové ty náhražky za moc nestojí... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!