1) Šafrán smícháme se třemi lžícemi horké vody a necháme 5 minut odležet. Poté přidáme změklé máslo a vidličkou vyšleháme. 2) Slávky namočíme na pár minut ve vodě, slijeme, odstraníme vousy, zalijeme vínem a dáme vařit. 3) Po 5-6 minutách by se slávky měly začít otvírat. Jsou hotové, vyjmeme je z vývaru. 4) Vývar přecedíme, zředíme 500 ml vody a udržujeme horky. 5) Na oleji restujeme nasekané šalotky, přidáme česnek na plátky a polovinu nasekané petrželky. 6) Po chvíli přidáme rýži a restujeme tak 3 minuty. 7) Zalijeme trochou vývaru a vaříme. Doplňujeme vývar po naběračkách. Vaření trvá tak 20 minut. 8) Do ještě horké rýže přidáme šafránové máslo. 9) Rozdělíme na talíře, přidáme slávky a nastrouhanou citronovou kůru. 10) Podáváme posypané petrželkou.