Staňte se našimi fanoušky na:

Salám ostrý

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nasolené a proleželé přední hovězí maso umeleme na strojku ,přidáme vodu, koření, třený česnek a dobře promícháme. Nasolené a proleželé hovězí zadní maso a vepřové boky umeleme přes desku s otvory . K masu umletému na hrubo přidáme okořeněné , jemně umleté přední hovězí maso a vše společně dobře promícháme. Zamíchanou směs plníme do připravených obalů, a děláme salámy. Konce střev dobře zavážeme a nakonec uděláme očko , abychom mohly salám zavěsit do udírny. Salámy udíme v předem vyhřáté udírně do zlatohnědé barvy, po vyuzení dováříme při teplotě vody 75 stupňů po dobu 2 hodin., vychladlé dáme zpět do udírny, a udíme studeným kouřem asi 8 dnů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlastik |6. prosince 2013
Super 1* Odpovědět
Vlastik |6. prosince 2013
Super 1* Odpovědět
Vlastik |6. prosince 2013
Super 1* Odpovědět
Lucie Dubská |16. srpna 2013
super Odpovědět
Lucie Dubská |16. srpna 2013
ale jinak to urco muusi byt dobrota Odpovědět
Lucie Dubská |16. srpna 2013
chtelo yb to foto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!