Staňte se našimi fanoušky na:

Šalamounské řezy

Autor receptu: Honza73 (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounské řezy jsou krásně vláčné a kromě kokosu se dají posypat, čímkoli si budete přát. Nejlépe chutnají se zakysanou smetanou. Když zvlášť ušleháte bílky, budou i krásně nadýchané. Do těsta můžete přidat rozinky namočené v rumu nebo nasekané ořechy. Příprava: Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250 ml vody, přidejte heru i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo – směs ale nesmí projít varem. Pak odeberte zhruba 100 ml směsi, smíchejte ji s rumem a dejte stranou. Do zbytku hmoty přidejte vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměrech 30 × 40 cm a pečte zvolna 25 minut. Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem – poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |7. září 2013
uloženo, vypadá to dobře! :) Odpovědět
roxana-zdena |29. srpna 2013
Vypadají móc dobře. Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
Mnaam Odpovědět
Lenny |17. června 2013
výborný Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Taky bych rád ochutnal, tenhle recept ;-) Odpovědět
sarka.tuslova |13. května 2013
to musím vyzkoušet :o) Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
JanaB |7. března 2013
Také dělám, jsou moc dobré. Odpovědět
iva.hlouskova |6. března 2013
dělám jsou výborné Odpovědět
Aggie|19. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!