Nejdřív si předehřejte troubu na 160°C, plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý potřete javorovým sirupem. Pečte je čtvrt hodiny dozlatova, nechte vystydnout a pak je rozdrobte do misky. Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku. Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pusťte mixér a za chvilku začněte přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký. Kdyby se zdál moc hustý, přidejte trochu vody. Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy. Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem. Případně podle chuti osolte a opepřete. Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem. Na dresink: 1 vejce, 2 ančovičky, 1/2 lžičky worcesterské omáčky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 180 ml rostlinného oleje, sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti