Staňte se našimi fanoušky na:

Salát Caesar

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
98× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nejdřív si předehřejeme troubu na 160 °C, plech vyložíme pečicím papírem a na něj položíme plátky slaniny a každý natřeme javorovým sirupem. Pečeme je čtvrt hodiny dozlatova, necháme vystydnout a pak je rozdrobíme do misky. 2. Nakrájíme bagetu na tenké plátky a necháme je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřeme stroužkem česneku. 3. Do mixéru rozklepneme syrové vejce, přidáme ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu. Pustíme mixér a za chvíli začneme pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký. Kdyby se vám zdál moc hustý, přidejte trochu vody. 4. Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme do mísy. Přidáme slaninu a promícháme s dresinkem; případně podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec salát ozdobíme rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypeme parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cathymo|7. května 2013
mňam :) Odpovědět
vivianr|5. května 2013
také můžu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!