Staňte se našimi fanoušky na:

Salát po asijsku s krevetovými špízy

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Mrkev a pórek nakrájíme, výhonky slijeme a necháme okapat, česnek prolisujeme. Jednu limetku nakrájíme, druhou vymačkáme, koriandr otrháme a trochu odložíme na ozdobu. Krevety střídavě na kousky limetky napichujeme na špízy. Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme zeleninu a 5 minut ji zprudka opékáme, pak přidáme česnek a ještě krátce opečeme, vmícháme limetkovou šťávu, sójovou a sladkokyselou omáčku. Dochutíme chilli pastou, případně dosolíme, přidáme koriandr a zeleninu necháme vychladnout. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a špízy v něm z obou stran opečeme, osolíme a opepříme. Dáme na mísu a ozdobíme zbylým koriandrem. ZÁLIVKA K OCHUCENÍ SALÁTU: Trošku strouhané kůry a šťávy z limetky smícháme s medem, solí, pepřem a 5 lžícemi sezamového oleje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!