Staňte se našimi fanoušky na:

Salát z brambor, červených řepy a červené cibule

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Syrovou řepu oloupeme, nakrájíme na kusy a vložíme do pekáčku. Zakápneme 2 lžícemi olivového oleje, pokmínujeme, posypeme hnědým cukrem, osolíme, opepříme a pečeme 40 minut na 200 °C. Poté necháme vychladnout.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme.
  3. Cibuli nakrájenou na plátky zalijeme troškou vařící vody a necháme stát 2 minuty. Poté slijeme. Osolíme, zakápneme citronovou šťávu. Necháme stát 20 minut.
  4. Znovu slijeme tekutinu z cibule – tuto tekutinu smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, vinným octem, špetkou soli, špetkou hnědého cukru.
  5. Smícháme řepu, brambory, cibuli, zálivku z cibule a citronovou kůru.
  6. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
objev |26. května 2015
Brambory získají od řepy narůžovělou barvu. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!