Staňte se našimi fanoušky na:

Salát z čínského zelí s vejcem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čínské zelí rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Smícháme s petrželkou a narovnáme do středu mísy. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme, jedno nakrájíme na kolečka, druhé na 6 dílků. Do středu salátu položíme kolečko žloutku a kolem něj rozložíme bílkem nahoru 6 dílků vejce, aby vznikla "kopretina". Ředkvičky i nakládačky nakrájíme na tenká kolečka, okurky na nudličky a vše i s kolečky vejce rozložíme kolem kopretiny. Salát osolíme a poklademe snítkami kopru. Zakysanou smetanu (či kyselé mléko) osolíme, opepříme, přidáme jablečný ocet a špetku cukru a zašleháme olej - podáváme k salátu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |29. listopadu 2013
zkusím :-) Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!