Den předem namočíme 225 g cizrny do studené vody s trochou soli, druhý den ji propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme trochu soli a rovnou lžíci jedlé sody, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Potom cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Uvaříme jedno velké vejce natvrdo a dvě velká rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. Připravíme si zálivku ze 4 lžic olivového oleje, lžičky dijonské hořčice, soli, lžičky tymiánu, čerstvě mletého pepře, dvou lžic sekané petrželky, dvou najemno pokrájených jarních cibulek a vařeného vaječného žloutku. Zálivku vmícháme do vařené cizrny, přidáme rajčata a promícháme, případně dosolíme. Podáváme teplý s čím jiným než domácím chlebem :)