Staňte se našimi fanoušky na:

Saláty ke svačince nebo večeři

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HLÁVKOVÝ 4 hlávky salátu, 30dkg majolky, 5dkg prolisovaných dušených jablek, 1 lžička cukru, 125ml jogurtu K majolce přidáme prolisovaná jablka, cukr a bílý jogurt, smícháme. Očištěné hlávky nakrájíme na nudličky a rozdělíme do misek a přelijeme jogurtovou majolkou. RÝŽOVÝ 20dkg majolky, 2 vrchovaté lžíce šlehačky, cukr, citronová šťáva, 25dkg vařené rýže, 20dkg nakyslých jablek, mletý pepř, sůl, pažitka V misce (nejlíp porcelánové) smícháme majolku s maličkým množstvím cukru a troškou citronové šťávy, pak vmícháme ušlehanou smetanu. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme nadrobno, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s vařenou rýží, opepříme, osolíme a promícháme . Nakonec vmícháme smetanovou majolku a salát posypeme pažitkou. MYSLIVECKÝ 40-50dkg celeru, 80ml vývaru z celeru, asi 45ml octa, 1 lžička oleje, 1 a 1/2 lžíce malinové šťávy, mletý pepř, cukr, sůl, worcestr, 8dkg zavař.brusinek v cukru, trocha octa, voda Do kastrolku dáme vodu, trochu octa a soli a přivedeme do varu. Omytý celer oloupeme a nejdříve z něho nakrájíme 8 plátků asi 3mm silných, z kterých okrouhlým vroubkovaným vykrajovačem vykrojíme kolečka ∅ 3cm. Zbytek celeru rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky 3mm silné a ty pak se zbytky vykrájených plátků i s vykrájenými kolečky dáme do vařící okyselené vody, povaříme asi 4 minuty. Pak celer scedíme, necháme vychladnout, vykrojená kolečka dáme stranou. Studený celer dáme do misky a zalijeme marinádou, z vývaru celeru, soli, pepře, cukru, worcestru, malinové šťávy a oleje, promícháme a dáme na hodinu do chladu. Pak salát přendáme do misky (nejlíp skleněné) a ozdobíme vroubkovanými, uvařenými kolečky z celeru, střed salátu pak brusinkami. Hodí se např. k sekané. BERLÍNSKÝ 25dkg vařených brambor, 15dkg měkkého salámu, 20dkg zavináčů, 10dkg mrkve a 10 dkg petržele (kořen) uvařené nakyselo, 10dkg steril. hrášku, 40dkg majolky, mletý pepř, sůl Na kostky nakrájíme brambory, salám a kořenovou zeleninu, přidáme hrášek, osolíme a opepříme, promícháme a vmícháme majolku, necháme v chladu rozležet. Rozdělíme do misek a ozdobíme řezy ze zavináčů a petrželkou nebo hlávkovým salátem. PLNĚNÁ ŘEPA 6 menších kořenů červené řepy omyjeme a uvaříme, oloupáme a narovnáme do sklenic, zalijeme octovým roztokem a postavíme na 3 dny do chladu. Pak kořeny vyndáme, osušíme a na jedné straně odkrojíme a vydlabeme, důlek naplníme vrchovatě tímto salátem: Vařené brambory, vařené uzené maso, šunka od kosti, matjesy, cibuli a papriky (můžou být i feferonky nebo chilli papričky) nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené a vymačkané kyselé okurky a sterilovaný hrášek, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem, octem a promícháme, nakonec vmícháme majolku. Na vršek nastříkáme kopeček majolky a můžeme ozdobit hráškem, ořechem, snítkou bylinky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |3. ledna 2016
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!