Cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na plátečky, chilli papričky nakrájíme na kolečka. Větší papričky podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec a dužinu nakrájíme na kousky. Rajčata rozkrojíme a vyndáme vodnaté vnitřky, limetku i s kůrou nakrájíme na menší kousky, citronovou trávu nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky.
Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce slunečnicového oleje a smažíme na něm cibuli a česnek do sklovita, pak je vyndáme a dáme do mixéru, pokud možno bez oleje. Přidáme rajčata, papričky, limetku, cukr a sůl - mixujeme asi minutu.
Na pánvi rozehřejeme olej po smažení cibule a česneku a do horkého dáme rozmixovanou směs, přidáme limetkovou šťávu a smažíme na mírném ohni 1-2 minuty. Po vypnutí plotýnky necháme asi 5 minut odpočinout, naplníme sklenice a zavíčkujeme až když má teplota ve sklenicích pokojovou teplotu.