Staňte se našimi fanoušky na:

Šampaň Cvikovské babičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Křehké těsto uděláme ze 100g mouky, 50g cukru, 1 žloutku a 50g Milsy, vypracujeme a uložíme na 30 minut do chladu. Na Piškotové těsto rozpustíme zbylé Milsy, vyšleháme 4 bílky a 150g cukru dotuha. Do sněhu přidáme 4 žloutky a citronovou kůru. Nakonec vmícháme zbytek mouky, maizenu, vlijeme Milsy a pořádně promícháme. Do vymazané dortové formy těsto rozetřeme a pečeme na 150°C asi 25 minut. Křehké těsto na dno dortové formy vyválíme a několikrát propíchneme vidličkou, pečeme na 180°C asi 10-15 minut. Vychladlé křehké těsto potřeme malinovým želé, pak piškot vodorovně překrojíme a jednu polovinu položíme na křehké těsto, upevníme kolem okraj formy. Namočíme želatinu, ze 4 žloutků a zbytku cukru vyšleháme krém, přidáme sekt a citronovou šťávu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a přidáme do krému, uložíme do chladu. 100ml smetany a 2 bílky vyšleháme dotuha a spojíme s krémem. Polovinu krému natřeme na piškot a přiklopíme druhý díl korpusu. Pak dort potřeme zbytkem krému a dáme na hodinu do ledničky. Zbytek smetany vyšleháme dotuha a dort potřeme, nakonec ozdobíme nalámaným sněhovým pečivem, hoblinkami z čokolády a malinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!