Staňte se našimi fanoušky na:

Santa z perníku

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tuk zahřejeme s medem a necháme vychladnout, pak vmícháme žloutek. Prosátou mouku nasypeme do mísy a promícháme s kořením, přidáme medovou hmotu. Těsto necháme zakryté odpočívat při pokojové teplotě přes noc, pak vyválíme na lehce pomoučené pracovní desce asi na 1 cm. Vyrobíme si šablonu saní a Santy, vytvarované těsto dáme na vymazaný plech a pečeme 15-20 minut na 180°C. ZDOBENÍ: Z ušlehaného bílku a prosátého moučkového cukru umícháme polevu, asi 1/3 obarvíme červenou potravinářskou barvou. U Santy nejdřív naneseme silnou vrstvu polevy na odpovídající plochy a ihned posypeme cukrovou drobenkou. Po zaschnutí vybarvíme červené plochy. na obličej namícháme z červené barvy a bílé polevy pleťovou barvu a obličej přetřeme, po zaschnutí namalujeme cukrovým písmem. Na saních rovněž vymalujeme nejdřív bílé plochy a ozdobíme ozdobami na cukroví. Na brusle obarvíme trochu polevy kakaem a ozdobíme cukrovými perlami. Dárky na saních můžeme pestře pomalovat a ozdobit cukrovým písmem a ozdobami na cukroví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!