Očistíme vepřové panenky, nakrájíme na 6 stejných dílů, očištěné papriky nakrájíme na stejné díly, připravíme cibuli a slaninu a vše střídavě napícháme na špíz. Špíz osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a pečeme na oleji v grilu, nebo v troubě za občasného polévání červeným vínem. Když je špíz pečený, přesuneme ho na flambovací pánev a ze zbylého výpeku připravíme šťávu z červeného vína, jalovce, másla a vývaru. Na talíř připravíme oblohu ze zeleniny. Jako přílohu podáváme brambory pečené s cibulí a houbami. Připravený špíz před podáváním flambujeme. Obloha k šašlikům: Celer 200 g, Celer 20 g, Cibule 200 g červená, Mrkev 200 g, Okurka 40 g salátová, Olivy 40 g černé, Paprika 40 g, Petrželka 4 g, Rajčata 100 g, Salát 200 g Biondo,Rosso