Odblaněné maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Kečup promícháme s octem nebo citronovou šťávu a nasekanou petrželí. Maso potřeme směsí, vložíme je do misky, zakryjeme fólií a marinujeme v chladu 2 hodiny. Jogurt na dip prošleháme s citronovou šťávou a česnekem utřeným se solí. Dochutíme mletým bílým pepřem a necháme rozležet v lednici aspoň 20 minut. Lilky nakrájíme na kolečka silná asi 7mm, rozložíme je na prkénko a osolíme. Plátky necháme "vypotit" a pak je omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka, marinované maso střídavě napichujeme na špízové jehly s plátky lilků a cibule. Připravené špízy pokapeme olejem a pečeme je za pravidelného otáčení na mřížce nad pekáčkem v troubě, při 190° asi 35 minut. Během pečení můžeme špízy potřít zbylou marinádou nebo olejem.