OMÁČKA - 1 svatek pažitky, 200ml zakysané smetany, 2 lžíce olivového oleje Opláchnutou pažitku posekat najemno a nasypat do zakysané smetany, přidat olej a dochutit solí a pepřem, promíchat. SALSA - 1 ananas, 2 limetky, 1 paprička jalapeňos, čerstvý koriandr, 2 lahůdkové cibulky, 2 lžíce olivového oleje Ananas očistit a nakrájet na malé kostičky. Papričku, koriandr a cibulky nasekat najemno a přidat k anasu. Dochutit limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Promíchat a dát do chladničky. LOSOS - 600g lososa, sůl, mletý černý pepř, olivový olej Očištěného lososa nakrájet na proužky silní asi 1,5 cm. Jednotlivé plátky napíchnout na špejle. Osolit, opepřit a pokapat olivovým olejem. Rozehřát grilovací pánev a lososa po obou stranách dozlatova opéct. Podávat s pažitkovou omáčkou a salsou.