Z mléka, cukru krupice a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, přidáme rozšlehané vejce, kvásek a zaděláme těsto. Těsto hned na pomoučněném vále rozválíme do obdélníku,na sílu asi 3 - 4 mm. Po celé ploše rozprostřeme nastrouhaný tuk a stočíme jako roládu. Dáme do mísy, přikryjeme útěrkou a necháme nakynout. Po nakynutí těsto rozdělíme na 3 - 4 díly a každý tence rozválíme a nakrajeme čtverečky. Do středu dáme trošku náplně, rohy dobře přitiskneme, trošku zatlačíme doprostřed, aby se šátečky při pečení neotvíraly. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme do předehřáté trouby na 220°C a upečeme dočervena. Vychladlé potřeme rozpuštěným máslem, necháme ztuhnout a pocukrujeme. Nádivka: 250 ml mléka dáme do hrnce, přisypeme 200 g mletého máku, 1 polévkovou lžíci rozinek naložených v rumu, špetku mleté skořice, 1 vanilkový cukr, trochu nastrouhané citrónové kůry a cukr moučka podle chuti. Za stáleho míchání chvilku povaříme.