Borůvková bomba s jablkem
10
6
15
Pažitku nasekáme nadrobno, čabajku oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky, lučinu vložíme do misky a zředíme ji přiměřeným množstvím smetany. Přidáme nakrájenou klobásu a pažitku, směs osolíme a dobře promícháme. Těsto rozdělíme na jednotlivé plátky a rozválíme je na pmoučeném vále. Rádýlkem těsto nakrájíme na 10 čtverečků a na každý poklademe lžící kopeček připravené lučinové směsi. Rohy listového těsta přeložíme směrem do středu a dobře přitiskneme, aby se šátečky při pečení nerozvíraly. Šátečky přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme péct do trouby předehřáté cca na 180°C a pečeme dozlatova asi 15 minut. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.