TĚSTO: 30g čerstvého droždí, 80g krupicového cukru, 400g hladké mouky, asi 200ml mléka, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 80g Hery, 1-2 vejce na potření PUDINK A NÁPLŇ: 250ml mléka, 80g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 150g měkkého tvarohu (ne vanička), 250g višňového džemu REBARBOROVÁ SMĚS: 200g rebarbory, 60g krupicového cukru, 200ml višňového džusu, 1/2 sáčku vanilkového pudinku Z droždí, trošky cukru, mouky a mléka uděláme kvásek, do zbylé mouky přidáme oba cukry, špetku soli, žloutky, kvásek a heru. Mlékem zaděláme těsto a necháme vykynout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravíme hustýkrém, za občasného míchání ho necháme vychladnout a pak ho přelijeme do mísy, přidáme tvaroh a rozmícháme. Z vykynutého těsta vyválíme plát a rozdělíme ho na čtverečky, doprostřed každého dáme po lžičce višňového džemu, okraje těsta nad náplní spojíme. Šátečky pak přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, navrch každého naneseme lžíci vanilkového krému a pečeme při 180° asi 20 minut. Oloupanou rebarboru nakrájíme a s cukrem a troškou vody krátce podusíme, višňový džus chvilku povaříme s pudinkovým práškem a pak vmícháme scezenou rebarboru. Horké koláčky rozložíme na kovovou mřížku, na každý kousek nakonec naneseme trošku rebarborové směsi a koláčky necháme vychladnou a ztuhnout.