TĚSTO 500g ricotty, 50g strouhaného parmazánu, 2 vejce, 30g másla, 130g polohrubé mouky, sůl PŘELIV 30g kaparů, 20g ančoviček, stroužek česneku, lžičku citronové kůry, sůl, 50g olivového oleje, 30g másla, 80g schwarzwaldské šunky, 80g baby špenátu, 40g hoblinek parmazánu Smícháme ricottu, parmazán, vejce a rozpuštěné máslo, přidáme mouku a sůl. Z těsta postupně připravíme válečky silné jako palec a z nich nakrájíme a 2cm velké špalíčky. Každý lehce zmáčkneme vidličkou, nasypeme je do vařící vody a vaříme dokud nevyplavou, scedíme. Ančovičky a kapary nasekáme a dáme do misky, přidáme česnek, citronovou kůru a utřeme, přilijeme 30g oleje a přisolíme. V hluboké pánvi nahřejeme olej s máslem, přidáme pokrájenou šunku, přisypeme gnocchi a krátce opečeme. Nakonec přidáme přeliv a špenát, posypeme parmazánem.