Nachystáme si starší, ale ne vysušené rohlíky Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. V míse je pokapeme mlékem. Připravíme si anglickou slaninu a cibuli. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme nadrobno. Začneme slaninou. Orestujeme ji na pánvi na másle do růžova. Když je hotova, přidáme k ní cibulku, kterou osmažíme do zlatova. Obojí vložíme do mísy s namočenými kostičkami rohlíků. Přidáme pažitku, majoránku, vejce a mouku. Směs dochuťíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a muškátovým oříškem. Poté ji velice pečlivě prohněteme a promícháme. Vypracujeme středně velké knedlíčky a dbáme, aby byly kompaktní. Ty uvaříme v masovém vývaru doměkka. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Tím pádem je uvařena i polévka. Pro všechny případy ji vyzkoušíme a případně podle vlastní chutě dokořeníme. / Tekuté Maggi / Můžeme servírovat. Polévku nalejeme na talíře a knedlíčky, které z ní vykukují, posypeme pažitkou. Přeji Vám dobrou chuť.