Staňte se našimi fanoušky na:

Sedmikrásková polévka

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby předem namočíme aspoň na dvě hodiny. Změklé houby dáme vařit s kostkou zeleninového bujónu, vaříme asi 15 minut skoro doměkka. Na pánev dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu, nastrouhanou nahrubo, krátce osmahneme a zasypeme krupičkou a všechno spolu restujeme, až krupička jemně zezlátne. Osmaženou zeleninu s krupičkou přidáme do polévky. Sedmikrásky nasekáme na menší kousky a také přidáme do polévky. Krátce povaříme a nakonec do polévky vklepneme opatrně vejce tak, aby žloutky zůstaly celé. Už jen necháme přejít varem, vypneme, přisypeme sekanou pažitku a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |15. července 2013
pěkné Odpovědět
q |14. července 2013
luxusní foto Odpovědět
hana.molcarova |13. července 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!