Receptů na pampeliškový med je spousta, proto svůj neuvádím. Již několik let vařím mimo jiné medy i sedmikráskový. Nic nám nedá, protože léčivé látky jsou vařením zničeny, ale zato nádherně voní bylinkami. Sedmikrásky kvetou po celý rok. Tisíc květů sedmikrásek nasypeme do hrnce a zalijeme litrem vody. Přidáme na kolečka oloupaný nakrájený citrón a půlku oloupaného pomeranče. U citrónu a pomeranče odstraníme všechna jádra, jsou hořká. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Odvar necháme 24 hodin vyluhovat. Po této době sedmikrásky přecedíme přes plátno a květy, citrón a pomeranč pořádně vymačkáme. Do získané šťávy přidáme cukr. Roztok znovu vaříme, tentokráte hodinu až dvě, podle toho, jak hustý med si přejeme získat. Občas jej promícháme a zkontrolujeme hustotu budoucího medu podle pár kapek na talířku. Horký med nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru po dobu deseti minut. Tato doba dokonale stačí k pevnému přichycení víček. Poté sklenice obrátíme a po vychladnutí uložíme. Přeji dobrou chut.