Staňte se našimi fanoušky na:

Segedín s houskovým knedlíkem

Autor receptu: Proxi (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CIbuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené maso, posypeme sladkou paprikou (nemusíme šetřit), osolíme, opepříme. Chvíli smažime, podlijeme vodou, přidáme masox a trochu kmínu. Dusíme do poloměka. Poté přidáme zelí (bez nálevu) a vaříme doměka. Jakmile dáme maso dusit, připravíme si těsto na knedlíky. Do asi 100ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme trochu hladké mouky a lžičku cukru. Necháme vzejít v teple kvásek. Poté si do 500g polohrubé mouky vklepneme vejce, přidáme lžičku a půl soli, 150ml vody a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi hodinu. Po vykynutí vypracujeme 2 až tři knedlíky, a podle toho 15-20 minut vaříme ve vroucí osolené vodě (v polovině vaření knedlíky otočíme, aby se vařily rovnoměrně). Poté knedlíky vyjmeme, ihned propícháme vidličkou (asi 4x - aby unikla pára a nesrazily se) a nití nakrájíme na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |8. února 2014
výborné, 1+ Odpovědět
kymlal |31. ledna 2014
dobrý Odpovědět
Aidel |30. ledna 2014
Klasika ;-) Odpovědět
Proxi |28. ledna 2014
Dlouho nepřežil ;-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!