CIbuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené maso, posypeme sladkou paprikou (nemusíme šetřit), osolíme, opepříme. Chvíli smažime, podlijeme vodou, přidáme masox a trochu kmínu. Dusíme do poloměka. Poté přidáme zelí (bez nálevu) a vaříme doměka. Jakmile dáme maso dusit, připravíme si těsto na knedlíky. Do asi 100ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme trochu hladké mouky a lžičku cukru. Necháme vzejít v teple kvásek. Poté si do 500g polohrubé mouky vklepneme vejce, přidáme lžičku a půl soli, 150ml vody a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi hodinu. Po vykynutí vypracujeme 2 až tři knedlíky, a podle toho 15-20 minut vaříme ve vroucí osolené vodě (v polovině vaření knedlíky otočíme, aby se vařily rovnoměrně). Poté knedlíky vyjmeme, ihned propícháme vidličkou (asi 4x - aby unikla pára a nesrazily se) a nití nakrájíme na plátky.