Hlaváč
60
0
0
Vodu přivedeme k varu, přidáme suroviny na marinádu, krátce povaříme a vložíme sójové maso. Sójové maso vaříme v nálevu 15 minut, pak nálev odstavíme a necháme maso 30 minut louhovat (bobtnat). Nakonec sójové maso scedíme a nálev už nepoužíváme! Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme do ní sójové maso, opečeme je, okmínujeme, přidáme papriku, sůl a pokrájené zelí; vše ještě podusíme. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v mléce nebo smetaně a dobře provaříme. MARINÁDA : 1 bujon. kostka, 1/2 l vody, 1 lžíce oleje, 1 cibule nastrouhaná nebo nadrobno nakrájená, lisované 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl.