Na rozehřátém sádle osmahneme na kostičky nakrájenou slaninku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dosklovita, přidáme maso nakrájené na větší kousky 4 krát 4 cm, utřený česnek, mletou papriku, kmín, feferonku,zamícháme a dusíme ve vlastní šťávě-později podlijeme trochou horké vody V polovině vaření přidáme pokrájené kysané zelí a dodusíme. Přidáme špetku tymiánu. V nádobce si rozmícháme smetanu s trochou mléka a spolu s hl.moukou rozkverdláme. Přilijeme k masu a a povaříme.Podle potřeby dosolíme, opepříme a přidáme nakrájený kopr(když dávám kopr, nedávám tymián a naopak).Můžeme přikyselit octem.Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo šťouchanými brambory. POZNÁMKA:Tento guláš se v originále jmenuje Székelský(čti-Sékéjský), protože ho (podle historických pramenů) vymyslel Jozsef Székely, když přišel do své oblíbené hospůdky a k jídlu už nic nebylo, jenom zbytek perkeltu a vařeného kysaného zelí.Tak vše smíchal, přidal smetanu s moukou a oblíbený guláš byl na světe. Původně se jedl s bramborem. To jen tak pro zajímavost :-)))