Chléb namočíme do studené vody. Rajčata necháme okapat a pak je nadrobno nakrájíme. Maso propracujeme s veji, rajčatovým protlakem, vymačkeným toastovým chlebem a hořčicí, okořeníme ho solí, pepřem a paprikou. sýr rozdrolíme. Naťové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Spolu s rajčaty a sýrem je vmícháme do masové směsi. Tou pak neplníme hranatou pečicí formu (obsah 1 l). Pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu při teplotě 175°C. Mezitím oloupeme brambory, omyjeme je a nastrouháme. Smícháme je se žloutkem, okořeníme solí i jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a zhruba po 15 minutách pečení je rozprostřeme na maso. Salátové okurky omyjeme a nakrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Kopr propláchneme, oklepeme do sucha a nakrájíme. Bílý vinný ocet ochutíme solí, mletým černým pepřem i špetkou cukru. Přimícháme olej. Zálivku nakonec spojíme s koprem a okurkami. Podáváme k sekané pečeni.