Do velké mísy dáme mleté maso. Mortadellu nakrájíme na kostičky a v mixéru jemně rozemeleme, přidáme do mísy k mletému masu. V mixéru rozemeleme i chlebovou střídku a také přidáme k mletému masu. Přidáme oba strouhané sýry, rozšlehaná vejce, rozmačkaný stroužek česneku, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, nasekanými bylinkami a vidličkou pořádně promícháme. Přendáme na pečící papír a rukama uhněteme podlouhlý bochánek. Uprostřed něho uděláme podélně důlek, vložíme do něj sýr Scaramoza nakrájený na proužky a bochánek uzavřeme tak, aby byl sýr dobře uzavřený uvnitř. Váleček posypeme po celém obvodu moukou a k masu přitiskneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oškrábeme mrkev a nakrájíme na větší kousky, stejně tak řapíkatý celer. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky. V hrnci vhodném do trouby osmahneme na oleji sekanou ze všech stran, pak přidáme nakrájenou zeleninu i žampiony, přidáme 2 naběračky vývaru, zakryjeme poklicí a pečeme 40-50 minut na 180°C, v polovině pečení sekanou otočíme. V případě potřeby doléváme vývar. Sekaná je upečená, když z ní po píchnutí párátkem vytéká světlá šťáva. Pak sekanou vyndáme, zeleninu se žampiony přendáme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme do omáčky (v případě potřeby přidáme vývar). Hotovu sekanou nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.