Staňte se našimi fanoušky na:

Sekaný řízek z bůčku

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Syrový bůček vykostíme, pokrájíme na kostky a umeleme. Pokud chceme řízky hodně jemné, umeleme maso dvakrát. Mleté smícháme s vejcem, jemně pokrájenou petrželkou, solí, pepřem, kořením, mlékem a směs zahustíme obvyklou hustotu škrobovu moučkou. Necháme asi hodinu odpočinout v chladničce. Potom tvarujeme placičky, které můžeme ještě obalit v trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka. Osmažíme na oleji, necháme odsáknout přebytečný omastek. Můžeme ještě vylepšit hrstí strouhaného tvrdého sýra, který vmícháme do syrové hmoty před smažením. Přidáním lžičky mleté červené papriky získají řízečky krásnou barvu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

evahu |5. ledna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!