Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
1) Maso vcelku osolíme a opepříme a vložíme do pekáče vymazaného jednou lžící másla. Podlijeme 100 ml vývaru, pečeme 10 minut na 180 °C, poté přilijeme 200 ml vývaru a pečeme přiklopené na 140 °C dokud není maso měkké. (Posledních 15 minut pečeme odklopené, aby se nám udělala kůrčička.) 2) Kroupy zalijeme vodou tak, aby voda byla asi 2 prsty nad kroupami, přidáme lžíci sádla a přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a vaříme 40 minut doměkka. 3) Česnek rozetřeme s olejem, se solí, čerstvou i sušenou majoránkou a sójovou omáčkou. 4) Uvařené kroupy propláchneme vodou a smícháme s česnekovou pastou. Až uvaříme maso, tak výpek přidáme ke kroupám.