Staňte se našimi fanoušky na:

Selská polévka se žampiony

Autor receptu: Bohu (41 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z hladké mouky a tuku připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme vývarem (vodou). Po uvedení do varu přidáme pepř a na plátky nakrájené žampiony a společně necháme vařit, až jsou žampiony měkké. Přilejeme mléko, přivedeme k varu a dochutíme podle potřeby. Zvlášť uvaříme těstoviny podle návodu výrobce a buď je přidáme rovnou do polévky nebo dáme na talíř a polévkou přelijeme. Zdobíme krájenou petrželkou. Poznámka: Žampiony můžeme pro zvýraznění jejich chuti nejdříve krátce podusit na másle a potom přidat do zahuštěné polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |23. dubna 2014
miluju houby, určitě vyzkouším Odpovědět
Marťula09 |28. března 2014
Mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!