Staňte se našimi fanoušky na:

Semínkový celozrnný chléb

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 10 g droždí
  • 8 g sůl
  • malé na pomašlování 1 ks vejce
  • 200 ml studené vody + 60 ml vlažné vody voda
  • lněná semínka 2 lžíce + 1 lžíce na posypání
  • celozrnná mouka, 350 g
  • 2 lžíce + 1 lžíce na posypání sezamová semínka
  • slunečnicová semínka 2 lžíce + 1 lžíce na posypání

Pracovní postup:

Do mísy se studenou vodou vysypte všechna semínka a nechte je přes noc přikrytá v chladné místnosti. Druhý den k semínkům s vodou o pokojové teplotě přidáme mouku, sůl a droždí předem rozmíchané ve vlažné vodě. Těsto důkladně prohněťte a nechte 10 minut odpočinout. Pak znovu prohněťte, vložte do silikonové formy a nechce cca hodinu a půl přikryté utěrkou kynout. Vykynuté těsto pomašlujte rozkverlaným vajíčkem a posypte semínky. Pečení: Troubu zahřejte na 250 °C, do spodní části trouby dejte žáruvzdornou misku s vodou, vložte formu s těstem, snižte teplotu a při 220 °C pečte chléb 20 minut. Misku s vodou pak z trouby vyjměte a chléb pečte při stejné teplotě dalších 15 minut. Upečený chléb vyklopte z formy a nechte na mřížce vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!