Do mísy se studenou vodou vysypte všechna semínka a nechte je přes noc přikrytá v chladné místnosti. Druhý den k semínkům s vodou o pokojové teplotě přidáme mouku, sůl a droždí předem rozmíchané ve vlažné vodě. Těsto důkladně prohněťte a nechte 10 minut odpočinout. Pak znovu prohněťte, vložte do silikonové formy a nechce cca hodinu a půl přikryté utěrkou kynout. Vykynuté těsto pomašlujte rozkverlaným vajíčkem a posypte semínky. Pečení: Troubu zahřejte na 250 °C, do spodní části trouby dejte žáruvzdornou misku s vodou, vložte formu s těstem, snižte teplotu a při 220 °C pečte chléb 20 minut. Misku s vodou pak z trouby vyjměte a chléb pečte při stejné teplotě dalších 15 minut. Upečený chléb vyklopte z formy a nechte na mřížce vychladnout.