Gril nebo troubu předehřát na nejvyšší stupeň. Papriky rozpůlit a zbavit semeníku, položit řezem dolů na rošt a grilovat dokud na slupce nezačnou naskakovat puchýřky. Vyndat, přikrýt mokrou utěrkou a nechat vychladnout, pak slupku stáhnout. Tuňáka položit na kus alobalu namazaného olejem a grilovat z každé strany 4 minuty. Vyndat, okořenit a pokapat citronovou šťávou. Na zálivku smíchat prolisovaný česnek s hořčicí, octem, solí, pepřem a zašlehat olivový olej. Rajčata nakrájet na plátky, bazalku otrhat, cibuli nakrájet na tenká kolečka, salát natrhat na sousta, tuňáka rozdrobit. Bagetky rozpůlit, zčásti vydlabat a pokapat 1 lžičkou zálivky, spodní polovinu nejprve obložit plátky rajčete, pak bazalkou, tuňákem, pokrájenou paprikou a kolečky cibule. Zbývající zálivku promíchat se salátem a olivami, rozložit na bagetku. Přikrýt horní polovinou, zabalit do alobalu a nechat v chladničce asi 2 hodiny rozležet.