Baklažány na rožni
20
10
11
Nejprve si odebereme část sezamových semínek a dáme si je stranou (budeme jimi bochánky posypávat). Zbytek přidáme k ostatním sypkým surovinám a promícháme. Přilijeme mléko s olejem a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme hladkou mouku. Necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme a rozdělíme na 10 - 12 kousků (dle požadované velikosti bochánků). Vytvarujeme (spíše víc do "placata", nabudou) a necháme na plechu ještě cca 20 min. kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamovými semínky, která jsme si na začátku dali stranou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200° cca 30 minut. Necháme vychladnout na mřížce. Dobrou chuť!