Staňte se našimi fanoušky na:

Sicilské cizrnové placičky (panelle)

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Placičky panelle dostanete jako jídlo do ruky ve stáncích po celé Sicílii. Tohle je varianta od známého šéfkuchaře Ricka Steina.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 20 min.
+ chladnutí

Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Vodu vlijte do většího rendlíku a pomocí metly do ní zašlehejte cizrnovou mouku, kterou budete postupně přisypávat tenkým pramínkem. Jde o to, aby se neudělaly pucky. Pak vmíchejte fenykl.
  2. Za stálého míchání přiveďte k varu. Ztlumte a míchejte ještě tak 10-15 minut, až kaše zhoustne a nebude se lepit k okrajům.
  3. Vypněte, osolte, řádně opepřete a vmíchejte petrželku. Kaši dejte do malé chlebíčkové formy (o objemu 450 g) vyložené potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout.
  4. Pak vyklopte a nakrájejte na tenké plátky. Smažte ve vysoké vrstvě oleje pár minut po každé straně, až budou panelle křupavé a u okrajů zlatavé. Naplňte housky 3-4 panelle, pokapejte citronem a posypte trochou vločkové soli. Ihned podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!