Vodu vlijte do většího rendlíku a pomocí metly do ní zašlehejte cizrnovou mouku, kterou budete postupně přisypávat tenkým pramínkem. Jde o to, aby se neudělaly pucky. Pak vmíchejte fenykl.
Za stálého míchání přiveďte k varu. Ztlumte a míchejte ještě tak 10-15 minut, až kaše zhoustne a nebude se lepit k okrajům.
Vypněte, osolte, řádně opepřete a vmíchejte petrželku. Kaši dejte do malé chlebíčkové formy (o objemu 450 g) vyložené potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout.
Pak vyklopte a nakrájejte na tenké plátky. Smažte ve vysoké vrstvě oleje pár minut po každé straně, až budou panelle křupavé a u okrajů zlatavé. Naplňte housky 3-4 panelle, pokapejte citronem a posypte trochou vločkové soli. Ihned podávejte.