Do velké mísy dejte čokoládu. V další míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, žloutky a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. V kastrolku svařte na středně velkém plameni smetanu a mléko. Polovinu horké směsi nalijte do žloutků s cukrem a důkladně ušlehejte. Přendejte do kastrolku se zbytkem mléka a smetany a vraťte zpátky na středně silný oheň. Nepřetržitě promíchávejte, až začne směs houstnout a ulpívat na vařečce. Odstavte z ohně a nalijte na čokoládu. Promíchávejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nezačne být hladká a hustá. Nechte zcela vychladnout. Přidejte kousky čokolády. Přendejte do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobte ze směsi zmrzlinu. Pokud nemáte zmrzlinový strojek, dejte směs v kovové míse do mrazničky. Vždy když začne tuhnout, ušlehejte elektrickým mixérem nebo ručně do krémova. Opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nebude směs hustá a hladká, abyste z ní mohli tvořit kopečky.