Staňte se našimi fanoušky na:

Silná čokoládová zmrzlina

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Do velké mísy dejte čokoládu. V další míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, žloutky a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. V kastrolku svařte na středně velkém plameni smetanu a mléko. Polovinu horké směsi nalijte do žloutků s cukrem a důkladně ušlehejte. Přendejte do kastrolku se zbytkem mléka a smetany a vraťte zpátky na středně silný oheň. Nepřetržitě promíchávejte, až začne směs houstnout a ulpívat na vařečce. Odstavte z ohně a nalijte na čokoládu. Promíchávejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nezačne být hladká a hustá. Nechte zcela vychladnout. Přidejte kousky čokolády. Přendejte do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobte ze směsi zmrzlinu. Pokud nemáte zmrzlinový strojek, dejte směs v kovové míse do mrazničky. Vždy když začne tuhnout, ušlehejte elektrickým mixérem nebo ručně do krémova. Opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nebude směs hustá a hladká, abyste z ní mohli tvořit kopečky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |10. srpna 2013
ukládám a vyzkouším, díky za tip, 1++ Odpovědět
uuu|12. května 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!