Staňte se našimi fanoušky na:

Silvestrovské jednohubky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KOSTIČKY SÝRA S OLIVAMI (20 kousků - doba přípravy cca 15 minut) 400g eidamu,bílý pepř kousek melounu,sůl 20 černých oliv,1 lučinu,40g másla,špetku cukru, 2 lžíce šťávy z kompotu (např. ananasového),sladkou mletou červenou papriku,petrželka-ozdoba Lučinu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme na polovinu. Jednu ochutíme cukrem a šťávou a dáme ji do lednice ztuhnout. Druhou ochutíme solí, pepřem a paprikou a ještě jednou našleháme. Eidam nakrájímke na kostičky asi 1,5 cm (na krájení můžeme použít ozdobný nůž, nebo vykrajovátka). Sáčkem s hvězdicovou trubičkou nastříkáme pěny do středů kostek. Sladké ozdobíme kousky melounu - slané černými olivami,snítkami petrželky a všechny posypeme paprikou. Před podáváním necháme vychladit. ČABAJKA S OLIVOU (20 kousků - doba přípravy cca 10 minut) 2 čabajky, 20 zelených oliv plněných mandlí nebo kapií, bílý pepř, 30g másla, 60g lučiny, 2 stroužky česneku, sůl, petrželku hlávkový salát na ozdobení Z másla, lučiny, utřeného česneku, soli a pepře vyšleháme hladkou pěnu. Potom nakrájíme klobásku na silnější kolečka a pomocí sáčku s hvězdicovou trubičkou na ně nastříkáme sýrovou pěnu. Jednohubky ozdobíme olivou, případně snítkou petrželky. Před podáváním je obložíme hlávkovým salátem. SKLÁDANÉ KANAPKY (10 kousků - doba přípravy cca 40 minut) 1 balíček tmavého slunečnicového chleba, 2 lučiny, 100g másla, sůl, bílý pepř, svazek pažitky, 1 lžičku sardelové pasty, petrželku na ozdobu Lučinu s máslem, najemno nasekanou pažitkou, solí, pepřem a sardelovou pastou vyšleháme do pěny (trochu krému bez pažitky si ponecháme na ozdobení). Plátek chleba jí potřeme stejně silnou vrstvou jako je výška chleba, překryjeme dalším plátkem chleba a takto vytvoříme 4 vrstvy. Chléb zatížíme prkénkem a necháme v lednici dobře ztuhnout. Pak jej rozkrájíme na kostky, které ozdobíme zbývající pěnou a lístkem petrželky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |16. července 2014
1*** Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
dagmar.vrbicka |29. května 2013
zajímavé Odpovědět
Hoban |6. května 2013
ukládám Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
ohen |12. února 2013
vždy se hodí něco na chu´t Odpovědět
trnecek |1. února 2013
pěkné, zajímavé recepty Odpovědět
Uzzi1 |27. prosince 2012
jednohubky nesmí na Silvestra chybět Odpovědět
hkazova|29. prosince 2013
pěkné Odpovědět
Ajnag|20. ledna 2013
bomba, fakt prask :D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!