Staňte se našimi fanoušky na:

Šípková šťáva

Autor receptu: Yvajs (109 receptů)

Je výborná jak do vody tak do čaje

Množství: 4
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 4 hod.
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Umyté šípky rozvařit a propasírovat
  2. Do propasírovaných šípků přidáme cukr a kyselinu citronovou. Povaříme a přitom sbíráme pěnu. Poté přidáme konzervant na šťávy nebo Pektogel a znovu povaříme.
  3. Horké plníme do sklenic

Něco navíc:

vše dělám odhadem ,záleží na každém jak chce stávu sladkou,ja sladím mín protože jsem diabetik.pokud se vám zdá prepasirované sípky husté je možno zředit ale já to nedělám.stejným spusobem dělám džem,jen vařím dokud nezhoustne.dále upozorňuji že dřeň ve šťávě sedá pred upotřebením stačí protřepat.dávám ještě na chvly do trouby na 180 stupnů a po vytažení poutahuji zádky .To vše .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!