Staňte se našimi fanoušky na:

Šípkový konfet a další nepečené cukroví

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 bílek
  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • sůl
  • tuk (ztužený)
  • skořice
  • vanilka
  • máslo
  • smetana ke šlehání
  • meruňky (sušené)
  • čokoláda
  • čokoládová poleva
  • mandle
  • med
  • šípková zavařenina
  • vlašské ořechy
  • polevy

Pracovní postup:

  1. ŠÍPKOVÝ KONFET: 70g mandlí, 210g moučkového cukru, 1/2 bílku, lžíce šípkové zavařeniny, poleva podle potřeby - Nastrouhané loupané mandle, práškový cukr, bílek a šípkovou zavařeninu zpracujeme na tuhé těsto. Vyválíme asi 1/2 cm silnou placku, z ní nakrájíme úzké proužky, které stáčíme jako stuhu do různých ornamentů. Cukrovinky necháme ztuhnout a hrany ozdobíme polevou. JEŽCI 10dkg mandlových hranolků, 10dkg čokolády, 2dkg ztuženého tuku, 1 vanilkový cukr Mandle opražíme s vanilkovým cukrem, do mírně zchladlé hmoty přidáme rozpuštěnou čokoládu s tukem. Necháme trochu zchladnout a lžičkou vykrajujeme oválky, dáme ztuhnout do lednice.
  2. MERUŇKY: 25 dkg sušených meruněk, vlašské ořechy, čokoládová poleva - Meruňky naplníme čtvrtkami ořechů a máčíme v čokoládě.
  3. SKOŘICOVÉ KARAMELY: 250ml šlehačky, 5 lžic rozpuštěného másla, 1 vanilkový lusk, lžička mleté skořice, 1/2 lžičky soli, 1/2 hrnku medu, 1/4 hrnku cukru, mletá skořice na obalení - Rozpůlený a vyškrábaný lusk dáme do nádoby s cukrem. Šlehačku, máslo, semínka z vanilkového lusku, skořici a sůl přivedeme k varu a hned z plotny odstavíme. Cukr s medem dáme do hrnce a vaříme za občasného míchání při teplotě 138°C. Když dosáhneme této teploty, přidáme smetanovou směs. Pak vaříme na středním plameni, dokud směs nedosáhne 126°C. Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme na něj hotovou směs. Necháme 30 minut při pokojové teplotě a pak dáme do lednice cca na 2 hodiny. Polotvrdou směs nakrájíme naolejovaným nožem na čtverečky a ty obalíme v mleté skořici. Skladujeme nejdéle 3 týdny v uzavřené nádobě při pokojové teplotě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!