Asi 25 ks bezových květů zbavíme stonků, brouků a jiných nečistot a pořádně je vypereme ve studené vodě. Okapané vložíme do mísy a přidáme 2 citróny nakrájené na kolečka. Přilijeme 2 litry převařené a vychladlé vody, přikryjeme utěrkou a necháme 24 h v chladu stát. Pak vše přecedíme přes cedník vyložený gázou nebo plenou. Měli bychom vymačkat veškerou tekutinu z květů. Vsypeme krupicový cukr a kyselinu citronovou. Mícháme do úplného rozpuštění cukru, trvá to cca 10 minut. Plníme do sterilních lahví nebo sklenic, uzavřeme a uložíme v lednici. Jelikož se nevaří a neztrácí žádné důležité látky, je potřeba ji zkonzumovat do 10 dnů. (Můžeme je také zmrazit v tvořítkách na led nebo sterilovat 20 minut při 70 stupních a skladovat v chladu a temnu). Obyčejně ho stihneme udělat ještě několikrát, než bez odkvete.