TĚSTO 1: 6 žloutků, 6 bílků, 180g krupicového cukru, 250g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva Žloutky vyšlehejte s cukrem a do husté pěny zapracujte střídavě s pevným sněhem mouku promíchanou s práškem. Těsto rozlijte na 2 plechy s pečícím papírem a oba pláty pečte asi 15 minut na 180°C. - TĚSTO 2: 6 žloutků, 6 bílků, 260g moučkového cukru, 6 lžic horké vody, 240g polohrubé mouky, lžička prdopeč, lžíce kakaa, meruňky podle potřeby + meruňkový džem a čokoláda na vaření - Žloutky vyšlehejte s cukrem a do pěny po lžících zašlehejte horkou vodu. Jak nabude, vmíchejte do ní mouku s práškem a vylehčete pevným sněhem. Z celkového množství druhého těsta oddělte 1/4 až 1/3 a vmíchejte prosáté kakao. Polovinu zbylého těsta rozetřete na plech s pečícím papírem a na tuto vrstvu opatrně rozetřete těsto tmavé (všechno). Celou plochu pak poklaďte čtvrtinami meruněk, zatřete je zbytkem těsta světlého a plát pečte asi 30 minut na 170°C. Zchladlý vyklopte na jeden z předchozích piškotových plátů potřený džemem. Stáhněte papír, povrch zase potřete džemem a přiklopte druhým plátem. Buchtu nakonec zatížíte prkénkem a necháte v chladu odležet. Rozkrojenou na 3 pruhy nakonec ozdobte čokoládovými linkami a nakrájejte na řezy.