Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Skopovou kýtu omyjeme,osušíme a vykostíme.Maso dobře odblaníme a odstraníme tuk.Pak ho natřeme ze všech stran česnekem,utřeným se solí.Do pekáčku dáme olej a do rozpáleného oleje dáme drobně nakrájenou cibuli,trochu jí osmahneme,dáme připravené maso a prudce po všech stranách opečeme.Potom snížíme teplotu ma středno,mírně podlijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.Dusíme za občasného podlévání a obracení masa.Když je maso měkké,vyndáme ho z nádoby ze šťávy sebereme tuk,přidáme máslo utřené s moukou,dosolíme a jěště krátce povaříme.je-li třeba,zředíme vývarem.Maso nakrájíme na porce,přelijeme šťávou a horké podáváme.Příloha,bramborové knedlíky,brambory.