Staňte se našimi fanoušky na:

Skopová kýta na smetaně

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Opranou kýtu, zbavenou tuku dáme okapat a osolíme.Vložíme ji do zapékací misky a zalijeme rozpuštěným máslem.Přikryjeme pokličkou a dáme na 24 hodin do studena.Pak opečeme kýtu v troubě po všech stranách.Přidáme všechnu zeleninu a nakrájenou cibuli a ještě chvíli dusíme bez přilití vody.Pak zalijeme horkou vodou a pečeme za občasného podlévání horkou vodou doměkka.Měkké maso vyndáme a rozkrájíme na plátky.Šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s hořčicí a moukou a povaříme asi 5 minut.Podle chuti přidáme cukr a ocet.Omáčku přecedíme tak, aby všechna dřeň přešla do omáčky, nebo umixujeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!